Sütőipari termékgyártás (kenyérféleség, pékáru, tartósított lisztesáru) kapacitáskihasználtságának megoszlása

A kenyérféleségeket gyártó vonalak átlagos kapacitáskihasználtsága 2017-ben 61,2, a pékárut gyártóké 50,7, a tartósított lisztesáruké 56,3 százalék volt 2017-ben. A beérkezett adatok alapján 2017-ben a gyorsfagyasztott termékeket gyártó cégek több mint 52 százaléka a nagyon magas kapacitáskihasználtságú sávba esik. Ez az érték 2016-ban közel 10 százalékponttal volt kevesebb. A gyorsfagyasztott pékáru gyártó vonal súlyozott átlagos kapacitáskihasználtsága 70,2 százalék, 3 százalékponttal több, mint 2016-ban.

Sütőipari termékgyártás gyártóvonalai

A sütőipari termékgyártás gyártóvonalainak műszaki kapacitásának (egy óra alatt előállítható mennyiség), éves termelt, vagy feldolgozott mennyiségének és a beérkezett telephelyek számának alakulása 2017-ben. 2017-ben Magyarországon több, mint 84 ezer tonna gyorsfagyasztott pékárut gyártottak.