Frissültek az élelmiszeripar termelési és értékesítési adatai

Az élelmiszeripar 2018-as termelési és értékesítési alapadatai az Élelmiszeripar alapadatai/Termelés és értékesítés almenüpontjában találhatóak.

Frissültek az élelmiszeripari beruházási adatok

Az élelmiszeripari beruházások teljesítményértéke, valamint volumen-, és árváltozásai a 2014 és 2018-as időszakban az Élelmiszeripari alapadatok/Beruházás menüpont alatt érhetők el.

Frissültek az élelmiszeripar fennálló és újonnan folyósított hitelállományának adatai

Az élelmiszeripar fennálló hitelállományának, valamint az újonnan folyósított hitelkihelyezéseinek a 2018. IV. negyedév adataival frissített táblázatai az Élelmiszeripari alapadatok/Hitelállomány és a Kiemelt szakágazatok/Hitelállomány menüpont alatt érhetők el. A hitelezésre vonatkozó adatok ágazati, szakágazati, illetve kiemelt szakágazatonkénti, valamint hitelcélok szerinti bontásban kerültek feltöltésre.

Frissültek a munkaerőpiaci adatok

A nemzetgazdaság és az élelmiszeripar bruttó kereseteinek alakulása, valamint a szakágazatokra lebontott havi bruttó átlagbér 2018-as adataival frissített táblázatai és ábrái az Élelmiszeripari alapadatok/Munkaerőpiac menüpont alatt érhetők el.

Frissültek az élelmiszeripar bruttó hozzáadott értékének adatai

A legújabb, 2017-es értékekkel frissültek az élelmiszeripar nemzetgazdasági részesedését bemutató bruttó hozzáadott érték adatai, amely az Élelmiszeripari alapadatok/Termelés és értékesítés menüpontja alatt érhető el.

Pálinka és párlatkészítés gyakorlati napot szervez a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) „Tanuljunk együtt!” programsorozata folytatódik: novemberben a pálinka- és a párlatkészítés témakörében mélyülhetnek el a kamarai tagok.

Csomagolásfejlesztésről szervez konferenciát az élelmiszeripari tagjai számára a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága 2018 utolsó negyedévében megrendezi az „Együtt az élelmiszeriparért” elnevezésű konferenciasorozatát. A rendezvény célja a hazai élelmiszer-előállítói kör tájékoztatása, ismereteinek bővítése, valamint a hatékonyságuk növelése, ezáltal versenyképességük erősítése.

Francia példákkal ismerkedtek juhtejet és kecsketejet termelő, feldolgozó kamarai tagok

Gyakorlatorientált franciaországi tanulmányúton vett részt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezésében 12 magyar kecsketej- és juhtejtermelő illetve feldolgozó. A szakemberek a gyártástechnológia mellett a termelői összefogásról is hasznosítható tapasztalatokat szereztek.

Élelmiszeripari koordinátor-hálózatot alakított ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamarán belül elkezdte munkáját az élelmiszeriparikoordinátor-hálózat, valamint megjelent az „Élelmiszeripari kézikönyv” elnevezésű kiadványsorozat első része – hangzott el a NAK október 16-i, Ercsiben megtartott sajtótájékoztatóján. Mindezzel a kamara az élelmiszer-előállító vállalkozások iparágon belüli fejlődését kívánja elősegíteni.

Zöldség- és gyümölcs feldolgozással folytatódik a "tanuljunk együtt" szakmai gyakorlati napok

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) „Tanuljunk együtt” című ingyenes szakmai programsorozatának keretein belül az őszi félévben is meghirdeti a zöldség- és gyümölcsfeldolgozás tematikájú rendezvényét.