Pálinka és párlatkészítés gyakorlati napot szervez a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) „Tanuljunk együtt!” programsorozata folytatódik: novemberben a pálinka- és a párlatkészítés témakörében mélyülhetnek el a kamarai tagok.

Csomagolásfejlesztésről szervez konferenciát az élelmiszeripari tagjai számára a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága 2018 utolsó negyedévében megrendezi az „Együtt az élelmiszeriparért” elnevezésű konferenciasorozatát. A rendezvény célja a hazai élelmiszer-előállítói kör tájékoztatása, ismereteinek bővítése, valamint a hatékonyságuk növelése, ezáltal versenyképességük erősítése.

Francia példákkal ismerkedtek juhtejet és kecsketejet termelő, feldolgozó kamarai tagok

Gyakorlatorientált franciaországi tanulmányúton vett részt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezésében 12 magyar kecsketej- és juhtejtermelő illetve feldolgozó. A szakemberek a gyártástechnológia mellett a termelői összefogásról is hasznosítható tapasztalatokat szereztek.

Élelmiszeripari koordinátor-hálózatot alakított ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamarán belül elkezdte munkáját az élelmiszeriparikoordinátor-hálózat, valamint megjelent az „Élelmiszeripari kézikönyv” elnevezésű kiadványsorozat első része – hangzott el a NAK október 16-i, Ercsiben megtartott sajtótájékoztatóján. Mindezzel a kamara az élelmiszer-előállító vállalkozások iparágon belüli fejlődését kívánja elősegíteni.

Zöldség- és gyümölcs feldolgozással folytatódik a "tanuljunk együtt" szakmai gyakorlati napok

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) „Tanuljunk együtt” című ingyenes szakmai programsorozatának keretein belül az őszi félévben is meghirdeti a zöldség- és gyümölcsfeldolgozás tematikájú rendezvényét.

Vörösárugyártással folytatódik a "Tanuljunk Együtt" ! programsorozat

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) „Tanuljunk együtt! című ingyenes szakmai programsorozatán belül októberben a vörösárugyártás témakörében mélyedhetnek el a köztestület tagjai.

Élelmiszer és marketing nemzetközi konferenciát szervez a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Kaposvári Egyetemmel és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal közösen 2018. szeptember 27-én ingyenes szakmai rendezvényt tart I. Élelmiszer és Marketing Nemzetközi Konferencia címmel.

Folytatja a tejipari gyakorlati napokat a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

„Tanuljunk együtt! – Tejipari gyakorlati napok” címen a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) ismét meghirdeti ingyenes szakmai programsorozatát. A most induló gyakorlati napok a savas- és oltós alvasztású termékgyártás témákban biztosítanak lehetőséget a kamarai tagok számára.

Külföldön is nagyon keresett a jó minőségű magyar dió

A dió termesztése a gazdálkodók körében egyre népszerűbb, termőterülete évről évre dinamikusan növekszik, mostanra elérte a 7130 hektárt, az átlagos termés pedig az utóbbi években megközelítette a tízezer tonna héjas diót – hangzott el a Lengyeltótiban megtartott dió szakmai konferencián. A növény a magyar gyümölcstermelés egyik perspektivikus termékének számít, jó évjáratokban a minősége is kiemelkedik a kínálatból, ezért keresett exportcikkünk.