A kenyérféleségeket gyártó vonalak átlagos kapacitáskihasználtsága 2017-ben 61,2, a pékárut gyártóké 50,7, a tartósított lisztesáruké 56,3 százalék volt 2017-ben. A beérkezett adatok alapján 2017-ben a gyorsfagyasztott termékeket gyártó cégek több mint 52 százaléka a nagyon magas kapacitáskihasználtságú sávba esik. Ez az érték 2016-ban közel 10 százalékponttal volt kevesebb. A gyorsfagyasztott pékáru gyártó vonal súlyozott átlagos kapacitáskihasználtsága 70,2 százalék, 3 százalékponttal több, mint 2016-ban.

Sütőipari termékgyártás (kenyérféleség) kapacitáskihasználtságának megoszlása, 2016-2017

Forrás: NAIK AKI, ASIR

Sütőipari termékgyártás (pékáru, tartósított lisztesáru) pékárugyártás kapacitáskihasználtságának megoszlása, 2017

Forrás: NAIK AKI, ASIR

Gyorsfagyasztott pékárugyártás kapacitáskihasználtságának megoszlása, 2016-2017

 

Forrás: NAIK AKI ASIR

Sütőipari, cukrászati alapanyag gyártás kapacitáskihasználtságának megoszlása, 2016-2017

Forrás: NAIK AKI ASIR