A húsfeldolgozás, -tartósítás szakágazat vállalkozásai 6,96 százalékát adták az élelmiszeripari vállalkozásoknak, és 10,4 százalékos arányban járultak hozzá az élelmiszeripar nettó árbevételéhez 2018-ban.

elip_teaor_alap
Megnevezés
2014
2015
2016
2017
2018*
Vállalkozások száma (%)
7,29
6,95
7,02
6,82
6,96
Átlagos stat. állományi létszám (%)
12,76
10,27
10,20
10,58
10,51
Értékesítés árbevétele (%)
10,07
9,18
9,70
11,16
10,40
Exportárbevétel (%)
12,35
11,53
11,99
13,27
12,03
Beruházások aktivált értéke (%)
8,98
7,71
5,31
12,32
6,59
Forrás: NAV adatok alapján
*A május 31-ig beérkezett bevallások alapján
Excel letöltés