A húsfeldolgozás, -tartósítás szakágazat árbevétele tovább emelkedett 2017-ben is, ennek köszönhetően részesedése az élelmiszeripar teljes árbevételéből 12 százalékra emelkedett.

elip_teaor_alap
Megnevezés
2013
2014
2015
2016
2017*
Vállalkozások száma (%)
7,49
7,29
6,95
7,02
6,70
Átlagos stat. állományi létszám (%)
13,66
12,76
10,27
10,20
11,15
Értékesítés árbevétele (%)
10,35
10,07
9,18
9,70
11,96
Exportárbevétel (%)
12,88
12,35
11,53
11,99
14,65
Beruházások aktivált értéke (%)
5,76
8,98
7,71
5,31
17,14
Forrás: NAV adatok alapján
*A május 31-ig beérkezett bevallások alapján
Excel letöltés