2017-ben a legtöbb termékkörben csökkent az egy főre jutó élelmiszerfogyasztás.

Az egy főre jutó élelmiszerfogyasztás (kg/fő/év) 2012 2013 2014 2015 2016 2017
Marha- és borjúhús 0,6 0,6 0,6 0,7 0,6 1,0
Sertéshús 14,6 14,8 16,0 16,3 18,5 17,0
Belsőség 2,4 2,5 2,5 2,9 2,8 2,3
Juh-, kecske-, nyúl- és egyéb hús 0,3 0,2 0,3 0,2 0,2 0,1
Húsfélék összesen 51,7 52,6 53,6 60,8 63,3 61,1
Forrás: KSH Háztartási, költségvetési és életkörülmények adatfelvétel  
             
Mérlegek (1 főre jutó fogyasztás, kg/fő/év) 2012 2013 2014 2015 2016  
Sertéshúsmérleg 24,5 24,0 25,3 27,5 29,3  
Marha- és borjúhúsmérleg 2,4 2,2 2,5 2,8 3,0  
Forrás: KSH Élelmiszermérlegek