2017-ben a legtöbb termékkörben csökkent az egy főre jutó élelmiszerfogyasztás.
Az egy főre jutó élelmiszerfogyasztás (kg/fő/év) | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 |
Marha- és borjúhús | 0,6 | 0,6 | 0,6 | 0,7 | 0,6 | 1,0 |
Sertéshús | 14,6 | 14,8 | 16,0 | 16,3 | 18,5 | 17,0 |
Belsőség | 2,4 | 2,5 | 2,5 | 2,9 | 2,8 | 2,3 |
Juh-, kecske-, nyúl- és egyéb hús | 0,3 | 0,2 | 0,3 | 0,2 | 0,2 | 0,1 |
Húsfélék összesen | 51,7 | 52,6 | 53,6 | 60,8 | 63,3 | 61,1 |
Forrás: KSH Háztartási, költségvetési és életkörülmények adatfelvétel | ||||||
Mérlegek (1 főre jutó fogyasztás, kg/fő/év) | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | |
Sertéshúsmérleg | 24,5 | 24,0 | 25,3 | 27,5 | 29,3 | |
Marha- és borjúhúsmérleg | 2,4 | 2,2 | 2,5 | 2,8 | 3,0 | |
Forrás: KSH Élelmiszermérlegek |