2017-ben szinte minden termékkategóriában nőtt az egy főre jutó fogyasztás.

Az egy főre jutó élelmiszerfogyasztás (kg/fő/év) 2012 2013 2014 2015 2016 2017
Gyümölcskészítmények 0,2 0,1 0,1 0,6 0,6 0,8
Tartósított zöldség, zöldségkészítmények 6,5 6,9 6,5 7,4 7,8 8,1
Forrás: KSH Háztartási, költségvetési és életkörülmények adatfelvétel  
             
             
Az egy főre jutó élelmiszerfogyasztás (kg/fő/év) 2012 2013 2014 2015 2016 2017
Alma 10,2 9,8 10,1 11,4 10,5 11,3
Gyümölcs összesen 38,7 40,2 38,8 45,8 44,7 48,8
Paradicsom 5,5 5,4 5,1 6,4 6,1 5,6
Burgonya 29,7 27,5 26,4 30,3 28,9 29,4
Zöldség és Burgonya összesen 78,6 75,3 75,4 82,6 80,7 81,8
Forrás: KSH Háztartási, költségvetési és életkörülmények adatfelvétel