A zöldborsó konzerv- és a csemegekukorica konzervgyártó vonalak (nyersanyagra számítva) kapacitáskihasználtságának megoszlása

A zöldborsó konzervgyártó vonalak súlyozott átlagos kapacitáskihasználtsága 52, míg a csemegekukorica konzerveknél 67 százalék volt 2016-ban.

A dzsem és lekvár gyártósor kapacitáskihasználtságának megoszlása

A megfigyelt körben a dzsem és lekvár gyártásával foglalkozó vállalkozások 69 százaléka 60 százalék fölötti kapacitáskihasználtsággal működtette gyártósorát 2016-ban. A kapacitáskihasználtság súlyozott átlaga 66 százalék volt.

A savanyúsággyártó vonal (nyersanyagra számítva) kapacitáskihasználtságának megoszlása

A beérkezett adatok alapján a savanyúságot gyártó vállalkozások 44 százaléka 80 százalék fölötti kapacitáskihasználtsággal működött 2016-ban.

A gyorsfagyasztott zöldség és gyümölcs gyártóvonalak kapacitáskihasználtságának megoszlása

A hűtőipari vállalkozások 30 százaléka 80 százalék fölötti kapacitáskihasználtsággal működtette a zöldségfagyasztó vonalát 2016-ban. A gyorsfagyasztott gyümölcs gyártóvonalaknál az üzemek 53 százaléka működött 80 százalék feletti kapacitáskihasználtsággal.

Tartósított termékgyártás gyártóvonalai

A tartósított termékgyártó vonalak műszaki kapacitásának (egy óra alatt előállítható mennyiség), éves termelt vagy feldolgozott mennyiségének és a telephelyek számának alakulása 2016-ban.