A zöldborsó konzervgyártó vonalak súlyozott átlagos kapacitáskihasználtsága 56,5, míg a csemegekukorica konzerveknél 78,5 százalék volt 2017-ben.
A megfigyelt körben a dzsem és lekvár gyártásával foglalkozó vállalkozások 54 százaléka 60 százalék fölötti kapacitáskihasználtsággal működtette gyártósorát 2017-ben. A kapacitáskihasználtság súlyozott átlaga 60 százalék volt.
A beérkezett adatok alapján a savanyúságot gyártó vállalkozások 44 százaléka 80 százalék fölötti kapacitáskihasználtsággal működött 2016-ban.
A hűtőipari vállalkozások 24 százaléka 80 százalék fölötti kapacitáskihasználtsággal működtette a zöldségfagyasztó vonalát 2017-ben. A gyorsfagyasztott gyümölcs gyártóvonalaknál az üzemek 46 százaléka működött 80 százalék feletti kapacitáskihasnáltsággal.
A tartósított termékgyártó vonalak műszaki kapacitásának (egy óra alatt előállítható mennyiség), éves termelt vagy feldolgozott mennyiségének és a telephelyek számának alakulása 2017-ben.