A szakágazat az élelmiszeripari munkaerőállomány 5,3 százalékát foglalkoztatta 2017-ben. A bruttó keresetek a hús-, baromfihús-készítmény gyártásban átlagosan 4,1 százalékkal maradtak el az élelmiszeripari átlagtól.

elip_teaor_ber
Megnevezés
2013
2014
2015
2016
2017
Statisztikai létszám (fő)
4 589
5 111
5 275
5 365
4 970
Részesedés az ágazatban (%)
4,8
5,2
5,5
5,6
5,3
Havi bruttó átlagkereset (HUF/fő)
     
- Nemzetgazdaságban
230 714
237 695
247 924
263 171
297 017
- Élelmiszeriparban
196 392
210 821
218 440
231 360
259 094
- Szakágazatban
182 347
195 311
210 778
224 625
248 531
Forrás: NAV és KSH adatok alapján
 
Excel letöltés