2017-ben szinte minden termékkategóriában nőtt az egy főre jutó fogyasztás.
Az egy főre jutó élelmiszerfogyasztás (kg/fő/év) | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 |
Gyümölcskészítmények | 0,2 | 0,1 | 0,1 | 0,6 | 0,6 | 0,8 |
Tartósított zöldség, zöldségkészítmények | 6,5 | 6,9 | 6,5 | 7,4 | 7,8 | 8,1 |
Forrás: KSH Háztartási, költségvetési és életkörülmények adatfelvétel | ||||||
Az egy főre jutó élelmiszerfogyasztás (kg/fő/év) | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 |
Alma | 10,2 | 9,8 | 10,1 | 11,4 | 10,5 | 11,3 |
Gyümölcs összesen | 38,7 | 40,2 | 38,8 | 45,8 | 44,7 | 48,8 |
Paradicsom | 5,5 | 5,4 | 5,1 | 6,4 | 6,1 | 5,6 |
Burgonya | 29,7 | 27,5 | 26,4 | 30,3 | 28,9 | 29,4 |
Zöldség és Burgonya összesen | 78,6 | 75,3 | 75,4 | 82,6 | 80,7 | 81,8 |
Forrás: KSH Háztartási, költségvetési és életkörülmények adatfelvétel |