A tésztagyártás viszonylag kis szakágazat, részesedése az élelmiszeripar egészének árbevételéből 1,2 százalék volt 2017-ben is. A szakágazat fejlődési potenciálját vetíti előre, hogy jelentősen bővült, és több mint kétszer ekkora (3,0 százalék) volt a részaránya az aktivált beruházásokból az említett évben.

elip_teaor_alap
Megnevezés
2013
2014
2015
2016
2017
Vállalkozások száma (%)
2,85
2,82
2,90
2,89
2,75
Átlagos stat. állományi létszám (%)
1,89
1,60
1,68
1,83
1,85
Értékesítés árbevétele (%)
1,22
1,16
1,15
1,18
1,15
Exportárbevétel (%)
0,31
0,26
0,30
0,46
0,49
Beruházások aktivált értéke (%)
2,56
0,99
1,02
2,01
2,96
Forrás: NAV adatok alapján
 
Excel letöltés