A tésztagyártás viszonylag kis szakágazat, részesedése az élelmiszeripar egészének árbevételéből 1,3 százalék volt 2018-ban. A szakágazat fejlődési lehetőségét vetíti előre, hogy a beruházások aktivált értékéből való részesedése évről-évre jelentősen emelkedett, az előző évhez (2017) képest kétszeresére, az öt évvel korábbi értékhez viszonyítva pedig hatszorosára bővült a szakágazat részaránya.

elip_teaor_alap
Megnevezés
2014
2015
2016
2017
2018*
Vállalkozások száma (%)
2,82
2,90
2,89
2,75
2,76
Átlagos stat. állományi létszám (%)
1,60
1,68
1,83
1,85
1,92
Értékesítés árbevétele (%)
1,16
1,15
1,18
1,15
1,25
Exportárbevétel (%)
0,26
0,30
0,46
0,49
0,66
Beruházások aktivált értéke (%)
0,99
1,02
2,01
2,96
5,98
Forrás: NAV adatok alapján
*A május 31-ig beérkezett bevallások alapján
Excel letöltés