A tésztagyártás viszonylag kis szakágazat, részesedése az élelmiszeripar egészének árbevételéből 1,2 százalék volt 2017-ben is. A beruházások aktivált értékéből ugyanakkor több, mint háromszorosára bővült, így az ágazat részesedése az élelmiszeripari beruházásokból 4,1 százalékra emelkedett.

elip_teaor_alap
Megnevezés
2013
2014
2015
2016
2017*
Vállalkozások száma (%)
2,85
2,82
2,90
2,89
2,71
Átlagos stat. állományi létszám (%)
1,89
1,60
1,68
1,83
1,92
Értékesítés árbevétele (%)
1,22
1,16
1,15
1,18
1,23
Exportárbevétel (%)
0,31
0,26
0,30
0,46
0,54
Beruházások aktivált értéke (%)
2,56
0,99
1,02
2,01
4,11
Forrás: NAV adatok alapján
*A május 31-ig beérkezett bevallások alapján
Excel letöltés