A tésztagyártás súlya az élelmiszeripari foglalkoztatásban csupán 1,9 százalék volt 2017-ben. A szakágazati bruttó átlagkeresete 2013-2016 között elmaradt az élelmiszeripari átlagtól, ugyanakkor 2017-ben 3,1 százalékkal meghaladta azt.

elip_teaor_ber
Megnevezés
2014
2015
2016
2017
2018*
Statisztikai létszám (fő)
1 577
1 623
1 761
1 731
1 684
Részesedés az ágazatban (%)
1,6
1,7
1,8
1,9
1,9
Havi bruttó átlagkereset (HUF/fő)
     
- Nemzetgazdaságban
237 695
247 924
263 171
297 017
329 943
- Élelmiszeriparban
210 821
218 440
231 360
259 094
286 250
- Szakágazatban
195 017
194 171
219 155
267 062
289 875
Forrás: NAV és KSH adatok alapján
*A május 31-ig beérkezett bevallások alapján
Excel letöltés