A szőlőbor termelés szakágazat árbevétele 2017-ben 2,5 százalékos emelkedést mutatott 2016-hoz képest, így a szakágazat súlya az élelmiszeriparban 2,9 százalékra emelkedett. A beruházásokból való részesedésük ennél jóval nagyobb arányt képviselt, 2017-ben 5,0 százalékot tett ki az értéke, köszönhetően annak, hogy a beruházások aktivált értéke 8,0 százalékot emelkedett egy év alatt..

elip_teaor_alap
Megnevezés
2013
2014
2015
2016
2017*
Vállalkozások száma (%)
14,31
14,31
13,92
13,82
14,39
Átlagos stat. állományi létszám (%)
3,84
3,84
4,06
4,07
4,24
Értékesítés árbevétele (%)
2,78
2,81
2,83
2,75
2,91
Exportárbevétel (%)
1,78
2,03
1,82
1,97
1,89
Beruházások aktivált értéke (%)
8,86
11,59
7,49
7,24
5,02
Forrás: NAV adatok alapján
*A május 31-ig beérkezett bevallások alapján
Excel letöltés