A szőlőbor termelés súlya az élelmiszeriparban az árbevétel alapján 2,7-2,8 százalék között alakult 2012 és 2016 között. A beruházásokból való részesedésük ennél jóval nagyobb arányt képviselt, 2012-ben meghaladta a 14 százalékot, de a legkedvezőtlenebb évben is több volt, mint 7 százalék.

elip_teaor_alap
Megnevezés
2012
2013
2014
2015
2016
Vállalkozások száma (%)
14,67
14,31
14,31
13,92
13,82
Átlagos stat. állományi létszám (%)
3,90
3,84
3,84
4,06
4,08
Értékesítés árbevétele (%)
2,70
2,78
2,81
2,83
2,75
Exportárbevétel (%)
1,80
1,78
2,03
1,82
1,97
Beruházások aktivált értéke (%)
14,06
8,86
11,59
7,49
7,24
Forrás: NAV adatok alapján
 
Excel letöltés