A Nemzeti Parki és Tájvédelmi Főosztály hírei.

Magyar Nemzeti Parkok Hete 2018

Értékek és élmények nyomában nemzeti parkjainkban

Nyitórendezvény: május 25-27.; Helyszíne: Sopron

 

A Magyar Nemzeti Parkok Hete 2018 rendezvény keretében május 28 - június 03. között változatos programok várják a természeti élmények iránt érdeklődőket. A  rendezvény nyitóhétvégéjének május 25-27. között a soproni Várkerület adott otthont, kapcsolódva a Soproni Bornapok hagyományőrző rendezvényéhez.

Péntektől egészen vasárnapig Sopron főterén mutatkoztak be a Magyar Nemzeti Parkok és Nemzeti Parki Termék Védjegyet elnyert termelői, valamint a Natura 2000 ökológiai hálózat is. Amellett, hogy a „zöldforgatagban” átfogó képet kaphattunk hazánk természeti, ökoturisztikai, kulturális kínálatáról, megkóstolhattuk a különleges gondossággal előállított védjegyes termékeket, amik megvásárlásával hazavihetünk egy szeletet a régió ízeiből, zamatából, örökségéből és hagyományaiból is. A védjegy ugyanis minőségi garanciát jelent, hogy a termék, szolgáltatás az adott régióból származik, környezetkímélő módon előállított, jó minőségű, és az adott területhez közvetlenül kapcsolódik.

Ugyanígy a zöldforgatag részeként, izgalmas játékokkal ünnepelhettük meg a nemzeti park igazgatóságok természetvédelmi kezelésében lévő Natura 2000 hálózat fennállásának napját is.

A folytatásban, május 28 – június 03. között valamennyi nemzeti parkunkban gazdag programkínálat, izgalmas kalandtúrák, családi programok várnak földön és vízen, ingyenesen vagy kedvezményes áron. A Magyar Nemzeti Parkok színesen összeállított ajánlataikkal mind az állat- és növényvilág, mind a földtani értékek szerelmeseinek a kedvében járnak.

A felsorolás közel sem teljes. A Magyar Nemzeti Parkok Hete rendezvénysorozatról részletes információt a www.magyarnemzetiparkok.hu/mnph ökoturisztikai weboldalon, valamint a www.facebook.com/MagyarNemzetiParkok felületen talál.

Mellékletek