A szakmai napok több alkalommal, az előképzettségnek megfelelően kezdő-és haladó csoportokban indulnak 2-2 napos rendezvény keretében. A gyakorlat mellett nagy hangsúlyt fektet az Agrárgazdasági Kamara az olyan alapvető ismertek átadására, mint az alapanyagok kiválasztása, az élelmiszerhigiénia- és élelmiszerbiztonság, a technológiai ismeretek, valamint a késztermékek bírálata. Kiemelt figyelmet fordítanak ezen belül a gyártással kapcsolatos kritikus pontokra, a jellemző hibákra és azok helyesbítő lehetőségeire is.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatóságának „Tanuljunk együtt!” program sorozata tovább folytatódik. A visszajelzések alapján tagjaink részéről kiemelt igény mutatkozik a gyakorlati, piacképes tudás megszerzésére, amely azonnal beilleszthető a mindennapi tevékenységükbe. Az érdeklődő tagjaink - figyelembe véve az előképzettséget és a már megszerzett gyakorlatot - savas- és oltós alvasztású termékgyártás témában, 2-2 napos gyakorlati napokon vehetnek részt, részben kamarai és résztvevői költségvállalás mellett.

 

A tejipari gyakorlati napok az alábbi csoportokban és időpontokban indulnak:

 

Kezdő csoport: 2018. szeptember 19-20. - Savanyított tejtermékek gyártása

                               2018. október 10-11. - Oltós alvasztású termékgyártás

 

Haladó csoport: 2018. november 7-8. - Savanyított tejtermékek gyártása

                               2018. november 21-22. - Oltós alvasztású termékgyártás

 

A savanyított tejtermékek esetében elsősorban a tejföl, joghurt, kefir és túró gyártástechnológiájával ismerkedhetnek meg, míg az oltós termékgyártás esetében a gomolya sajt mellett a röglyukas és erjedési lyukas félkemény sajtok gyártásába és bírálatába kaphatnak betekintést a résztvevők. A gyakorlat mellett nagy hangsúlyt fektetünk az olyan alapvető ismertek átadására, mint az alapanyagok kiválasztása, az élelmiszerhigiénia- és élelmiszerbiztonság, a technológiai ismeretek, valamint a késztermékek bírálata. Kiemelt figyelmet fordítunk ezen belül a gyártással kapcsolatos kritikus pontokra, a jellemző hibákra és azok helyesbítő lehetőségeire is.

 

A részletes programtervet mellékelve találja. A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyet itt lehet elvégezni. További részletek a meghívóban.

 

A gyakorlati napokon – a tanüzem méretének megfelelően – alkalmanként maximum 12 fő részvételét tudjuk biztosítani, ezért a regisztráció nem jelent automatikus részvételi lehetőséget.

 

További kérdés esetén kérem, forduljon Polczer Katalin élelmiszeripari szakértőhöz a polczer.katalin@nak.hu címen vagy a +36 70 490 5080-as telefonszámon!

Mellékletek