Az ágazat összértékesítése 2014 és 2018 között hullámzóan növekedett. Ötéves viszonylatban az élelmiszeripar összességében növekvő tendenciát mutatott, de az ingadozás nem kerülte el a szakágazatok többségét. Mindezekkel együtt az ötéves időszak végére növekedett a takarmánygyártás, az italgyártás, a húsfeldolgozás, a gyümölcs-, és zöldségfeldolgozás, a növényi és állati olaj, valamint a tejfeldolgozás is, ez alól az egyéb élelmiszergyártás a kivétel, amely jelentősebb csökkenést könyvelhetett el. Éves szinten a növényi és állati olaj gyártása szakágazat csökkent (-3,4%).

Megnevezés Összes értékesítés alágazatokra bontva (folyó áron)
  2014 2015 2016 2017 2018
Élelmiszer, ital, dohánytermék gyártása, ebből: milliárd Ft 2 725,4 2 828,7 2 872,3 3 012,5 3 230,6
Húsfeldolgozás,-tartósítás, húskészítmény gyártása milliárd Ft 665,5 690,8 714,7 746,0 814,6
Gyümölcs-, zöldségfeldolgozás,-tartósítás milliárd Ft 223,1 214,1 249,7 256,5 273,4
Növényi, állati olaj gyártása milliárd Ft 167,5 180,4 171,2 201,0 194,2
Tejfeldolgozás milliárd Ft 256,4 243,8 252,5 290,6 298,8
Malomipari termék, keményítő gyártása milliárd Ft 180,5 188,9 179,3 183,3 192,0
Pékáru, tésztafélék gyártása milliárd Ft 219,3 218,6 223,8 230,6 236,5
Egyéb élelmiszer gyártása milliárd Ft 326,1 364,5 276,7 277,4 301,3
Takarmány gyártása milliárd Ft 267,5 285,3 367,0 361,8 390,2
Italgyártás milliárd Ft 388,9 415,1 406,0 434,8 496,5
Dohánytermék gyártása milliárd Ft 30,4 27,3 31,5 30,4 32,3
Forrás: KSH            

Mellékletek