A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) „Tanuljunk együtt” című ingyenes szakmai programsorozatának keretein belül az őszi félévben is meghirdeti a zöldség- és gyümölcsfeldolgozás tematikájú rendezvényét.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatósága az idén bővített tematikával elindított „Tanuljunk együtt!” programsorozat részeként ősszel folytatja a tavasszal megkezdett zöldség- és gyümölcsfeldolgozásra fókuszáló rendezvényét. A programokat 2018. október 26-án és 27-én tartják Budapesten, a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karán.

A rendezvény célja az elméleti és gyakorlati tudás átadása, melynek során az első napon bemutatják a vonatkozó jogszabályokat, előírásokat, élelmiszerbiztonsági és -higiéniai követelményeket. A résztvevők megismerhetik az alapanyagokra vonatkozó előírásokat, a zöldség- és gyümölcstartósítás alapjait, a használható adalékanyagokat, esetleges kiváltásuk lehetőségét.  A jelentkezők megtanulják a feldolgozást követő címkézési előírásokat, és megismerkedhetnek a legújabb innovációs eljárásokkal, trendekkel, fejlesztési javaslatokkal. A második napon bontott csoportokban zajlanak a gyümölcs- és zöldségfeldolgozók gyakorlati programjai. A gyümölcsfeldolgozás során a lekvár- és befőttfélék, gyümölcslevek, szörpök és aszalt termékkategóriák, a zöldségfeldolgozás témakörében főként a savanyítás, zöldséglevek, zöldségcsipszek kerülnek bemutatásra. Az általános gyakorlatokon túl termékfejlesztési javaslatokkal és szemléletformáló, hasznos ötletekkel várják az érdeklődőket.

A programon való részvétel rendezett kamarai tagság mellett ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az utazás és az egyéb felmerülő költségek (a szállás, a programban foglalt ellátáson kívüli étkezések) a résztvevőket terhelik. A részletes programtervet tartalmazó meghívó és a regisztrációs link a kamara portálján érhető el.

A programon összesen 20 fő részvétele biztosított, 10 fő zöldségfeldolgozó és 10 fő gyümölcsfeldolgozó csoportbontásban, ezért a regisztráció nem jelent automatikus részvételi lehetőséget. Jelentkezést követően az érdeklődőkkel a kamara munkatársai felveszik a kapcsolatot. Kérdés esetén további információ: polczer.katalin@nak.hu

Mellékletek