A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) „Tanuljunk együtt!” programsorozata folytatódik: novemberben a pálinka- és a párlatkészítés témakörében mélyülhetnek el a kamarai tagok.

A Kamara 2017-ben indította el a „Tanuljunk együtt!” – hazai élelmiszeripari gyakorlati napok programsorozatát. A kamarai tagok igényeit felismerve indult útjára ez a – hiánypótló – program, a NAK támogatásával. A rendezvénysorozat 2018 második félévében már bővített tematikával – oltós és savanyított tejtermékek készítése mellett vörösáru-gyártással valamint zöldség- és gyümölcsfeldolgozással – került meghirdetésre, és a nagy érdeklődésre, sikerre tekintettel ősszel folytatódik. Ezúttal új szakágazatot érint a program, nevezetesen a pálinka- és párlatkészítés gyakorlati nap, melyre november 16-án kerül sor, Mogyoródon, a „Három Koma” pálinkafőzdében.

 

A Kamara egyik legfontosabb feladata, hogy tevékenységével segítse tagjait piaci helyzetük erősödésében, alkalmazott eljárásaik hatékonyságának javításában. A mostani gyakorlati nap résztvevői egyrészt a szokásos munkamenettel – azaz a gyümölcs feldolgozásától, erjesztésétől, a tartályok előkészítésén keresztül a lepárlás folyamatával – ismerkednek meg, másrészt ezek közben oktatóink kitérnek a veszélyek, káros hatások kritikus pontokon jelentkezésének megelőzésére. Fontos továbbá, hogy a résztvevők megfelelő tájékoztatást kapnak a pálinkák és párlatok jogi és gyártási sajátosságairól, hasonlóságairól és lényeges különbségeiről.

 

A programon való részvétel rendezett kamarai tagság mellett ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A részletes programtervet tartalmazó meghívó és a regisztrációs link a Kamara internetes portálján (www.nak.hu) érhető el.

 

 

További információ:

https://www.nak.hu/kamara/kamarai-hirek/orszagos-hirek/98021-palinka-es-parlatkeszitessel-folytatodik-a-tanuljunk-egyutt

Mellékletek