A kenyér, friss pékáru gyártása szakágazat vállalkozásai jelentős részét, közel egyötödét (21,6 százalékát) adták az élelmiszeripari vállalkozásoknak, és 4,1 százalékos arányban járultak hozzá az élelmiszeripar nettó árbevételéhez 2018-ban.

elip_teaor_alap
Megnevezés
2014
2015
2016
2017
2018*
Vállalkozások száma (%)
24,13
23,81
22,85
21,87
21,56
Átlagos stat. állományi létszám (%)
19,80
19,95
18,75
17,81
17,72
Értékesítés árbevétele (%)
4,49
4,27
4,02
4,07
4,06
Exportárbevétel (%)
0,71
0,52
0,23
0,39
0,35
Beruházások aktivált értéke (%)
5,50
4,66
6,36
3,40
5,94
Forrás: NAV adatok alapján
*A május 31-ig beérkezett bevallások alapján
Excel letöltés