A húsfeldolgozás- tartósítás szakágazatban foglalkoztatottak száma 2017-ben tovább emelkedett, így a szakágazat részesedése az ágazati foglalkoztatáson belül 10,6 százalékra emelkedett.

elip_teaor_ber
Megnevezés
2014
2015
2016
2017
2018*
Statisztikai létszám (fő)
12 573
9 936
9 799
9 884
9 228
Részesedés az ágazatban (%)
12,8
10,3
10,2
10,6
10,5
Havi bruttó átlagkereset (HUF/fő)
     
- Nemzetgazdaságban
237 695
247 924
263 171
297 017
329 943
- Élelmiszeriparban
210 821
218 440
231 360
259 094
286 250
- Szakágazatban
160 365
166 506
179 126
211 978
242 743
Forrás: NAV és KSH adatok alapján
*A május 31-ig beérkezett bevallások alapján
Excel letöltés