A hús-, baromfihús-készítmény gyártása szakágazat részesedése élelmiszeripar teljes árbevételéből 0,3 százalékponttal 3,8 százalékra bővült 2017-ben. Figyelemreméltó, hogy a szakágazat részaránya a megvalósult beruházásokból tovább emelkedett 2017-ben is.

elip_teaor_alap
Megnevezés
2013
2014
2015
2016
2017*
Vállalkozások száma (%)
1,32
1,37
1,36
1,41
1,41
Átlagos stat. állományi létszám (%)
4,78
5,19
5,45
5,59
5,56
Értékesítés árbevétele (%)
3,26
3,40
3,34
3,48
3,81
Exportárbevétel (%)
3,22
3,33
3,45
4,03
4,31
Beruházások aktivált értéke (%)
1,03
3,16
3,45
3,43
3,97
Forrás: NAV adatok alapján
*A május 31-ig beérkezett bevallások alapján
Excel letöltés