Az élelmiszeripar havi bruttó bérei 10,5 %-kal növekedtek a 2017-es átlaghoz képest. Az ágazati átlagbér 15,3%-kal maradt el a nemzetgazdasági átlagbértől, ami 2018-ban 11%-kal emelkedett. A legtöbbet 2018-ban is ugyanazokban az ágazatokban keresték, mint 2017-ben (sörgyártás, hobbiállat-eledel gyártása, gyümölcs-, zöldséglé gyártása, haszonállat-eledel gyártás). A középmezőnyt a tejtermék, tésztafélék, malomipar és hús-, baromfihúskészítmények gyártása adja, alacsonyabbat a baromfihús, húsfeldolgozás. Jelentősebb emelkedést az édességgyártás szakágazatban lehetett tapasztalni, ahol 14%-kal kerestek többet 2018-ban mint egy évvel korábban. Legkevesebbet továbbra is a kenyér, friss pékáru szakágazatban keresik.

Mellékletek