A 2018-as évben legnagyobb mértékben a paradicsom, a péksütemény és a zsiradékok egy főre jutó fogyasztása nőtt, míg a cukor és a burgonya fogyasztása nagy mértékben, a kenyér és a vaj, vajkrém fogyasztása kisebb mértékben, de csökkent.

 

Megnevezés   2014 2015 2016 2017 2018
Kenyér kg/fő/év 40,9 36,9 36,6 36,7 34,4
Péksütemény kg/fő/év 10,4 11,3 12,9 16,2 19,9
Cereáliák összesen kg/fő/év 82,0 78,1 84,5 86,3 88,2
Sertéshús kg/fő/év 14,8 16,0 16,3 17,0 18,3
Baromfihús kg/fő/év 17,1 16,9 19,2 20,0 20,9
Húsfélék összesen kg/fő/év 52,6 53,6 60,8 61,1 63,8
Tej liter 48,6 46,5 53,0 52,6 54,6
Joghurt, kefír, tejföl liter 11,7 11,4 13,2 13,2 13,3
Sajt, túró kg/fő/év 5,7 5,7 7,1 7,6 7,9
Tojás db 139,0 133,0 140,0 147,7 158,3
Vaj, vajkrém kg/fő/év 0,9 1,0 1,1 1,3 1,2
Zsiradék összesen kg/fő/év 16,4 15,6 17,6 17,4 19,2
Alma kg/fő/év 9,8 10,1 11,4 11,3 11,7
Gyümölcs összesen kg/fő/év 40,2 38,8 45,8 48,8 51,9
Paradicsom kg/fő/év 5,4 5,1 6,4 5,6 7,6
Burgonya kg/fő/év 27,5 26,4 30,3 29,4 26,7
Zöldség és burgonya összesen kg/fő/év 75,3 75,4 82,6 81,8 83,8
Cukor kg/fő/év 14,2 13,6 14,4 15,18 11,78
Forrás: KSH Háztartási, költségvetési és életkörülmények adatfelvétel      

Mellékletek