2017-ben a legtöbb termékkörben nőtt az egy főre jutó élelmiszerfogyasztás.

Megnevezés   2013 2014 2015 2016 2017*
Kenyér kg/fő/év 40,6 40,9 36,9 36,6 36,7
Péksütemény kg/fő/év 10,2 10,4 11,3 12,9 16,2
Cereáliák összesen kg/fő/év 81,5 82,0 78,1 84,5 86,3
Sertéshús kg/fő/év 14,6 14,8 16,0 16,3 17,0
Baromfihús kg/fő/év 16,3 17,1 16,9 19,2 20,0
Húsfélék összesen kg/fő/év 51,7 52,6 53,6 60,8 61,1
Tej liter 51,5 48,6 46,5 53,0 52,6
Joghurt, kefír, tejföl liter 12,0 11,7 11,4 13,2 13,2
Sajt, túró kg/fő/év 5,7 5,7 5,7 7,1 7,6
Tojás db 133,0 139,0 133,0 140,0 147,7
Vaj, vajkrém kg/fő/év 0,8 0,9 1,0 1,1 1,3
Zsiradék összesen kg/fő/év 16,2 16,4 15,6 17,6 17,4
Alma kg/fő/év 10,2 9,8 10,1 11,4 11,3
Gyümölcs összesen kg/fő/év 38,7 40,2 38,8 45,8 48,8
Paradicsom kg/fő/év 5,5 5,4 5,1 6,4 5,6
Burgonya kg/fő/év 29,7 27,5 26,4 30,3 29,4
Zöldség és burgonya összesen kg/fő/év 78,6 75,3 75,4 82,6 81,8
Cukor kg/fő/év 12,4 14,2 13,6 14,4 15,18
*2018.11.30-i adatfrissítés
Forrás: KSH Háztartási, költségvetési és életkörülmények adatfelvétel

Mellékletek