Az édességgyártás szerepe az élelmiszeripari foglalkoztatásban - a munkaerő-létszám csökkenése mellett - növekedett az elmúlt években, aránya 2017-ben 5,3 százalékot tett ki. A szakágazat átlagos bérszínvonala 8,9 százalékkal maradt el az ágazat átlagtól.

elip_teaor_ber
Megnevezés
2013
2014
2015
2016
2017
Statisztikai létszám (fő)
4 950
4 990
5 203
5 234
4 949
Részesedés az ágazatban (%)
5,2
5,1
5,4
5,5
5,3
Havi bruttó átlagkereset (HUF/fő)
     
- Nemzetgazdaságban
230 714
237 695
247 924
263 171
297 017
- Élelmiszeriparban
196 392
210 821
218 440
231 360
259 094
- Szakágazatban
186 013
207 572
209 875
220 890
236 055
Forrás: NAV és KSH adatok alapján
 
Excel letöltés