A baromfihús feldolgozása, tartósítása szakágazatban az élelmiszeripari vállalkozások csupán 2,5 százaléka tevékenykedett 2016-ban, de az ágazati munkaerőállomány több mint 10 százalékát foglalkoztatta a szakágazat.

elip_teaor_alap
Megnevezés
2012
2013
2014
2015
2016
Vállalkozások száma (%)
2,40
2,38
2,47
2,45
2,50
Átlagos stat. állományi létszám (%)
9,31
8,67
8,91
9,53
10,36
Értékesítés árbevétele (%)
8,39
8,78
9,20
8,76
8,87
Exportárbevétel (%)
9,25
9,06
9,46
9,21
9,80
Beruházások aktivált értéke (%)
6,16
3,07
7,76
5,28
7,91
Forrás: NAV adatok alapján
 
Excel letöltés