Az ágazat termelési értéke évről évre nő, a pozitív tendencia 2018-ban is folytatódott. Ötéves viszonylatban az alágazatok többsége 15 és 30% közötti bővülést produkált, csupán az egyéb élelmiszer gyártása szakágazat csökkent. Éves szinten az italgyártás és a dohánytermékek gyártása szakágazat termelési értéke nőtt nagyobb mértékben (13 és 12%), amit a húsfeldogozás szakágazat 10,7%-os termelési értéknövekedésével megközelített. A termelési érték éves növekedése több szakágazatnál is meghaladja az 5%-ot.

Megnevezés Termelési érték alágazatokra bontva (folyó áron)
  2014 2015 2016 2017 2018
Élelmiszer, ital, dohánytermék gyártása, ebből: milliárd Ft 2 737,0 2 831,4 2 870,8 3 010,3 3 235,5
Húsfeldolgozás,-tartósítás, húskészítmény gyártása milliárd Ft 667,7 688,3 716,7 741,6 820,9
Gyümölcs-, zöldségfeldolgozás,-tartósítás milliárd Ft 232,0 216,5 248,7 261,8 268,9
Növényi, állati olaj gyártása milliárd Ft 167,3 182,5 173,0 196,9 195,4
Tejfeldolgozás milliárd Ft 258,3 241,9 252,7 292,5 298,8
Malomipari termék, keményítő gyártása milliárd Ft 180,8 188,0 180,2 181,9 193,9
Pékáru, tésztafélék gyártása milliárd Ft 219,6 218,4 223,4 230,0 236,8
Egyéb élelmiszer gyártása milliárd Ft 328,3 364,1 276,5 276,8 301,0
Takarmány gyártása milliárd Ft 267,3 284,0 365,2 362,1 391,9
Italgyártás milliárd Ft 384,4 418,7 406,5 438,2 495,3
Dohánytermék gyártása milliárd Ft 31,3 29,2 27,9 28,6 32,0
Forrás: KSH            

Mellékletek