Az ágazat 2018-ban összességében mintegy 3,7 százalékpontos növekedést produkált a tavalyi évhez képest. A 2013-tól 2018-ig tartó időszakban jelentősen növekedett az összes értékesítés volumene, meghaladta a 16%-ot. 2018-ban a húzó szakágazatok az italgyártás, a dohánygyártás, a húsfeldolgozás a takarmánygyártás és az egyéb élelmiszerek gyártása voltak. A takarmánygyártás, az italgyártás, a dohánygyártás ötéves viszonylatban is bővült.

Megnevezés Összes értékesítés volumenváltozása alágazatokra bontva (%)
2014 2015 2016 2017 2018 2013-2018
Élelmiszer, ital, dohánytermék gyártása, ebből: 3,5 4,7 1,1 1,1 4,8 16,1
Húsfeldolgozás,-tartósítás, húskészítmény gyártása -3,3 6,7 3,7 -2,6 6,8 11,3
Gyümölcs-, zöldségfeldolgozás,-tartósítás 4,8 -5,7 15,2 1,2 2,5 18,1
Növényi, állati olaj gyártása -3,1 1,7 -8,4 19,3 0,2 7,9
Tejfeldolgozás 4,5 2,0 7,4 3,5 -0,7 17,7
Malomipari termék, keményítő gyártása -4,3 10,0 -5,0 3,1 -0,1 3,0
Pékáru, tésztafélék gyártása 8,2 0,5 1,6 -0,5 -1,8 7,9
Egyéb élelmiszer gyártása 9,4 10,9 -24,9 -1,5 7,0 -4,0
Takarmány gyártása 16,4 7,8 28,5 -2,5 3,2 62,2
Italgyártás 6,3 4,3 -3,7 4,0 13,5 26,0
Dohánytermék gyártása 6,9 -12,0 16,1 -4,4 10,3 15,2
Forrás: KSH            

Mellékletek