Az élelmiszeripar összes értékesítése minimálisan ugyan, de alacsonyabb volumennövekedést ért el 2019. I. negyedévben, mint 2018 I. negyedévében. Ágazatonként ugyanakkor kiegyensúlyozottabb bővülést figyelhetünk meg, mint előző év azonos időszakában, amikor 2-3 szakág kiugró növekedése adta az össznövekmény nagy részét. Tárgynegyedévben az egyéb élelmiszergyártás és a dohánytermékek gyártása kivételével minden szakágazat stabil bővülést mutatott.

Megnevezés Összes értékesítés (folyó áron)
  2018Q1 2019Q1
Élelmiszer, ital, dohánytermék gyártása, ebből: milliárd Ft 746,9 800,8
Húsfeldolgozás,-tartósítás, húskészítmény gyártása milliárd Ft 191,6 196,7
Gyümölcs-, zöldségfeldolgozás,-tartósítás milliárd Ft 62,0 68,5
Növényi, állati olaj gyártása milliárd Ft 47,7 49,8
Tejfeldolgozás milliárd Ft 73,2 77,0
Malomipari termék, keményítő gyártása milliárd Ft 43,7 50,7
Pékáru, tésztafélék gyártása milliárd Ft 58,4 63,9
Egyéb élelmiszer gyártása milliárd Ft 73,7 73,8
Takarmány gyártása milliárd Ft 95,0 105,5
Italgyártás milliárd Ft 93,7 107,8
Dohánytermék gyártása milliárd Ft 7,6 6,8
Forrás: KSH      

 

Megnevezés Összes értékesítés volumenváltozása (%)
2018Q1 2019Q1
Élelmiszer, ital, dohánytermék gyártása, ebből: 4,6 4,3
Húsfeldolgozás,-tartósítás, húskészítmény gyártása 10,1 0,7
Gyümölcs-, zöldségfeldolgozás,-tartósítás 0,9 7,5
Növényi, állati olaj gyártása -0,8 5,9
Tejfeldolgozás 0,5 1,0
Malomipari termék, keményítő gyártása -9,1 8,5
Pékáru, tésztafélék gyártása -2,9 2,2
Egyéb élelmiszer gyártása 10,6 -2,6
Takarmány gyártása 4,8 8,0
Italgyártás 10,7 13,5
Dohánytermék gyártása 4,5 -11,8
Forrás: KSH