2018-ban az ágazat belföldi értékesítésének volumene összességében bővült. Az szakágazatok egy kivételével (egyéb élelemiszer gyártása szakágazat -1,6%) növekedéssel zárták a vizsgált időszakot. Az előző évhez képest az italgyártás, a húsfeldolgozás,-tartósítás, húskészítmény gyártása és a malomipari termék, keményítő gyártása nőtt számottevően. A legnagyobb növekedést 5 éves viszonylatban a takarmány gyártás (+32,9%), illetve a növényi, állati olaj gyártása szakágazat adta.

Megnevezés Belföldi értékesítés volumenváltozása alágazatokra bontva (%)
2014 2015 2016 2017 2018 2013-2018
Élelmiszer, ital, dohánytermék gyártása, ebből: 4,5 1,1 1,6 1,2 6,2 15,4
Húsfeldolgozás,-tartósítás, húskészítmény gyártása -2,2 1,7 1,6 4,3 8,6 14,5
Gyümölcs-, zöldségfeldolgozás,-tartósítás -1,5 -9,3 16,7 -0,8 3,4 6,9
Növényi, állati olaj gyártása 11,9 17,8 1,8 -3,1 -0,1 29,9
Tejfeldolgozás 5,4 -1,4 5,2 -1,6 0,1 7,7
Malomipari termék, keményítő gyártása 0,0 -0,4 -6,3 4,3 5,6 2,8
Pékáru, tésztafélék gyártása 9,2 -2,1 3,8 -1,3 1,3 11,0
Egyéb élelmiszer gyártása 0,4 6,3 -13,9 -4,9 12,6 -1,6
Takarmány gyártása 17,4 -2,4 13,7 0,7 1,3 32,9
Italgyártás 8,6 3,5 -1,9 3,3 12,2 27,8
Dohánytermék gyártása -3,3 -13,0 4,6 19,8 5,5 11,2
Forrás: KSH            

Mellékletek